גלצירין – תוצר לוואי

גליצרין! הבעיה או היתרון ?

כמות הגליצרין שנוצרת בכל ייצור משתנה מתהליך לתהליך. לפי חומר הגלם, טכניקת הייצור, סוג המכונה, ועוד.

אם זאת בהליך ייצור ביתי מקובל שמתקבל כ 20% גליצרין.

כלומר עלינו לטפל בכמויות גדולות של תוצר לוואי זה.

חשוב לזכור שהחומר שנוצר בתהליך הייצור אינו גליצרין נקי ולכן למרות שלגליצרין שימושים רבים יש להבחין בין תוצר הלוואי בייצור ביודיזל לבין גליצרין טהור.

"בגדול" תוצר הלוואי מורכב משלושה מרכיבים, גליצרין, חומצות שומן חופשיות, ומתנול

האפשרות הראשונה והקלה היא מסירת הגליצרין לחברה תעשייתית שתטפל בתוצר. אנו שוקדים בימים אלה להשגת הסכם לטיפול בגליצרין.

האפשרות השנייה והמקצועית היא מחזור המתנול טיפול בחומצות השומן החופשיות ושימוש חוזר בגליצרין ומחזור המתנול.

טיפול זה אינו מתאים בקנה מידה גדול.

לצורך קבלת ייעוץ בתשלום בתחום זה ניתן לפנות למחלקת הייעוץ בחברת גרין בי אנרגיה ירוקה לישראל בע"מ.

האפשרות השלישית (שלא נוסתה על ידי), הינה למחזר את הגליצרין לסבון.

המתכון המוצע להלן מתורגם בתרגום חופשי ותוך עריכה מהאתר :

http://journeytoforever.org

אפשרות נוספת המוצעת היא שריפת הגליצרין, פעולה זו בעייתית מכיוון שבזמן בעירת הגליצרין נפלטת כמות גדולה של חומרים רעילים.

כמות הרעלים שנפלטת יורדת בצורה דרסטית בטמפ' של c◦300
.

אך עדיין שריפה יוצרת זיהום אויר ופליטת מזהמים.